11:19 Торт "Прага" з карамельно-грильяжним кремом | |
Інгредієнти: Бісквіт: Бісквіт.
Розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте жовтки з половиною цукру в щільну майже білу масу. Білки збийте до стійкої піни, додайте цукор, і збивайте до щільності і блиску. Маса повинна залишатися на віничку і не втрачати форму. Змішайте жовтки і білки. Всипте просіяну з какао муку. Перемішайте акуратно, зачерпуючи суміш ложкою від краю миски і опускаючи в середину. Добавте розтоплене тепле масло, акуратно вмішайте. Вилийте суміш у форму, печіть при 190С 30 хвилин. Зубочистка повинна виходити сухою з середини коржа. Остудіть у формі або на решітці. Дайте вистоятися ніч або 8 годин. Приготуйте грильяж. Горіхи підсмажити в духовці при 180С 10 хвилин і змолоти в блендері в не надто дрібну крупку (або посікти ножем). У кастрюльці розплавте цукор в карамель не мішаючи ложкою а тільки стряхуючи трохи. В карамель всипте горіхи. І швидко перемішайте. Вилийте на змащений маслом папір для випічки або на силіконовий коврик. Дайте охолонути. Остиглий грильяж добре ламається. Для крему зробіть карамельний сироп. Для цього розплавте цукор в каструльці до коричневого кольору, влийте гарячі вершки і перемішайте. (суміш зразу високо підніметься але не бійтеся основне взяти трошки більшу кастрюльку) і варіть до розчинення цукру і загущення. Остудити. Збийте м'яке масло до світлого кольору. Додавайте охолоджений до кімнатної температури сироп потроху, ретельно збиваючи. Не забудьте влити ванільний екстракт! Грильяж поламайте і покладіть в комбайн. Порубіть дрібно. Добавте подріблений грильяж в готовий крем. Розріжте корж бісквіту на три частини, промастіть їх кремом. Підігрійте мармелад, процідіть через ситечко і намажте верх торта. Поставте торт в холодильник на годину-півтора. Розтопіть шоколад з маслом і облийте торт. Поставте в холодильник на пару годин. Приємного апетиту! | |
|
Всього коментарів: 0 | |