Інгредієнти

крем
2 шт.
1 ст. ложка
пудинг (ванільний)
1 ст. ложка
50 г
Тісто
100 г
1 склянка
2 шт.
2 ст. ложки
1 ст. ложка
1 г
3 склянки
оздоблення
100 мл
50 мл
Розраховано на 15 порцій

Пропоную вашій увазі печиво-тістечко досить відоме ще з часів Радянського Союзу. Називалось воно «Персик». Готувалось тісто на олії і самі персики начинялись вареним згущеним молоком і горіхами. Ну до чого ж смачне, ефектне і красиве печиво — окраса будь-якого святкового столу. Дуже захотілось мені приготувати це сонячне жовто-оранжеве тістечко і для нашого конкурсу жовто-оранжевих страв: 
Тістечко «Персик»
Оскільки конкурс зобов'язує ще більш приблизити страви по кольорам і тонам до жовто-оранжевих тонів, я зробила певні зміни в рецептурі тістечка. Пісочне тісто на основі справжнього вершкового масла з додаванням куркуми -дуже ніжне, смачне, красивого жовтого кольору:

Ароматний оранжевий кремовий прошарок з нектаринів і ванільного пудингу довершує смакову гаму тістечка В якості «насіння персика» я використала мигдалини:

Прикрасила тістечка традиційно як і в ті давні часи — соком моркви і буряка.Сполучаючись на тістечку, ці кольори перемішуються, створюючи дуже ефектну жовто-оранжеву гаму:

ПРИГОТУВАННЯ:
Масло кімнатної температури, яйця і цукор розтерти до білого кольору:

Додати сметану розпушувач, куркуму:

Додати борошно, просіяне двічі:

Замісити тісто і поставити в холодильник на 30 хвилин:

Розділити тісто на три частини:

З кожної скачати качалочки як на вареники:

Нарізати рівними шматочками величиною з грецький горіх:
З кожного шматочка сформувати колобки і притиснути трошки зверху.

Викласти на деко, простелене кулінарним папером, слідкуючи, щоб між заготовками залишався простір:

Випікати при 200*С 15-20 хвилин.Треба слідкувати, щоб вони не сильно підрум*янилися(чим вони будуть світліші, тим персик буде красивішим):

З кожної заготовки вийняти гострим невеличким ножиком серединку:

Для начинки нектарини помити, вийняти кісточку, порізати.Помістити в кастрюльку. Додати цукор:

Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини до розм'якшення. Зробити пюре за допомогою блендера. Охолодити вмішати ванільний пудинг:

Ще раз довести до кипіння. Маса чудово загусне і набуде шовковистого вигляду. Додати в масу трохи крихт з вийнятих серединок із заготовок:

Виїмки у заготовках заповнити нектариновою кремовою масою. В кожну половинку викласти підсмажену мигдалину:

Скласти попарно:

Натерти моркву і буряк на мілкій терці. Маси помістити в марлеві мішечки і нанести на печиво «рум*янець», чергуючи нанесення соків:


Тістечко відразу зверху обкачати в цукрі і поставити підсихати таким чином, щоб вони не торкались один одного:

Подавати у красивій вазочці, вставивши «хвостики», зробивши їх з листочків, м*яти, меліси, барвінку чм інших підходящих листочків:

Виходить дуже святково і ефектно:


Смачного!