Інгредієнти

Інгредієнти
пластівці вівсяні (половина - мелені)
1 склянка
3 ст. ложки
1 ст. ложка
50 мл
вода (кип'яток)
50 мл
1-2 ст. ложки
2 ст. ложки
для начинки
2 шт.
2 шт.
120 г
м'ята (листя)
Розраховано на 6 порцій

Пропоную приготувати чудові вівсяні корзиночки з мигдалем та какао і подати в них фрукти — це неймовірна смакота. Фрукти можна обирати за смаком. У мене сьогодні банани, ківі та абрикоси.

Порція розрахована на 6 формочок-корзинок:
Вівсяні пластівці змолоти у кавомолці, всипати до миски, додати вівсяні пластівці, сіль, какао, цукор, мелений мигдаль (краще подрібнити в ступці, попередньо трішки обсмаживши на сковорідці) і олію. Залити гарячою водою.Перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
Далі тісто перекласти на посипану борошном дошку. Сформувати ковбаску, підсипаючи по необхідності борошном, і поділити на 6 рівних частин.

Формочки для кексів змастити олією і викласти до них тісто.

Корзинки випікати при температурі 180 градусів до готовності (близько 15 хвилин). Готові корзинки залишити на декілька хвилин аби охололи і потім дістати з формочок.
Для начинки банани за допомогою вилки розтерти в пюре, полити соком лимона, аби пюре не потемніло. Ложкою наповнити корзинки пюре, а зверху викласти порізані фрукти. Декорувати за бажанням ягодами малини та листочками м'яти. Відразу подавати до столу.