Інгредієнти
Інгредієнти | |
пластівці вівсяні (половина - мелені) | 1 склянка |
3 ст. ложки | |
1 ст. ложка | |
50 мл | |
вода (кип'яток) | 50 мл |
1-2 ст. ложки | |
2 ст. ложки | |
для начинки | |
2 шт. | |
2 шт. | |
абрикоси консервовані (половинками) | 120 г |
м'ята (листя) | |
Розраховано на 6 порцій |
Пропоную приготувати чудові вівсяні корзиночки з мигдалем та какао і подати в них фрукти — це неймовірна смакота. Фрукти можна обирати за смаком. У мене сьогодні банани, ківі та абрикоси.
Порція розрахована на 6 формочок-корзинок:
Вівсяні пластівці змолоти у кавомолці, всипати до миски, додати вівсяні пластівці, сіль, какао, цукор, мелений мигдаль (краще подрібнити в ступці, попередньо трішки обсмаживши на сковорідці) і олію. Залити гарячою водою.Перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
Далі тісто перекласти на посипану борошном дошку. Сформувати ковбаску, підсипаючи по необхідності борошном, і поділити на 6 рівних частин.
Формочки для кексів змастити олією і викласти до них тісто.
Корзинки випікати при температурі 180 градусів до готовності (близько 15 хвилин). Готові корзинки залишити на декілька хвилин аби охололи і потім дістати з формочок.
Для начинки банани за допомогою вилки розтерти в пюре, полити соком лимона, аби пюре не потемніло. Ложкою наповнити корзинки пюре, а зверху викласти порізані фрукти. Декорувати за бажанням ягодами малини та листочками м'яти. Відразу подавати до столу.