11:02 Кокосовий торт | |
Вам знадобиться для кокосового торта:
Спосіб приготування кокосового торта: На водяній бані підігріти суміш соку та коньяку, всипати поламаний шоколад і розмішати до густої однорідної маси. Яйця розділити. Розм'якшене масло збити з цукром до біла, додати жовтки і ще раз гарненько збити. Влити шоколадну масу і ретельно з'єднати з масляно - жовтковою масою. Білки збити з ванільним цукром. Борошно просіяти з розпушувачем. У тісто ввести 1/2 білків, акуратно розмішати лопаткою зверху вниз по колу, всипати борошняну суміш і перемішати. Вввесті в тісто білки, що залишилися. Дно рознімної форми застелити пергаментом, боки залишити сухими. Викласти бісквітну масу, прокрутити форму по колу, рівномірно розподіляючи тісто. І випікати при 160-170 С до готовності ( ~ 25 хв). Бісквіт остудити, вийняти з форми і розрізати на 2 коржі. Кожен корж рясно просочити. Верхній корж нарізати невеликими шматочками. Мус: У кокосі зробити отвори і злити сік в чарку. Кокос розколоти навпіл, вийняти м'якоть і подрібнити. Вершковий сир збити з цукром до повного його розчинення, додати подрібнений кокос і перемішати. Желатин замочити в кокосовому соку на 10 хвилин, розпустити, не доводячи до кипіння і злегка остудіть. Вершки збити. У сирно- кокосову масу додати йогурт і злегка збити. З'єднати вершки з рештою маси, акуратно перемішуючи лопаткою. У остиглий розпущений желатин додати 2 ст.л. мусу, перемішати і з'єднати з рештою мусом. Збірка кокосового торта: Форму застелити харчовою плівкою і кулінарної стрічкою (при її наявності). На дно форми викласти просочений нижній корж . На корж викласти мус, рівномірно розподілити. У мусі втопити трохи порізаного бісквіта в довільному порядку. Прибрати кокосовий торт в холод на 3 години або до повного застигання. Глазур: Желатин замочити в ст.л. холодної води. Змішати цукор, воду і глюкозу, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати згущене молоко і набряклий желатин. Розмішати, ввести білу шоколадну глазур і перемішати, не піднімаючи високо ложку. Перед покриттям торт прибрати в морозильник на 30 хвилин. Поставити кокосовий торт на грати і полити рясно глазур'ю, починаючи з центру. Дати глазурі стекти, надлишки знизу прибрати ножем і поставити торт ще на 1-2 години до повного застигання. Прикрашання кокосового торта: Прикрасити боки торта кокосовою стружкою, верх розтопленим темним шоколадом. Кокосовий торт готовий. | |
|
Всього коментарів: 0 | |