Головна » 2014 » Березень » 13 » Кокосовий торт
11:02
Кокосовий торт

Вам знадобиться для кокосового торта:

  • Для бісквіту:
  • 5 яєць
  • 100 гр цукру
  • 1 ст.л. ванільного цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 100 гр гіркого шоколаду ( 75%)
  • 50 мл коньяку
  • 1 ст.л. розчинної кави
  • 150 гр борошна
  • 1 апельсин (50 мл соку + 1 ст.л. цедри)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Для мусу:
  • 300 гр натурального йогурту
  • 300 гр вершкового сиру
  • 300 гр вершків 33-38 %
  • 100 гр цукру
  • 200 гр натурального кокоса
  • 3 ст.л. желатину
  • Для дзеркальної глазурі:
  • 100 гр згущеного молока
  • 25 гр глюкози
  • 250 гр білої глазурі
  • 40 мл води
  • 60 гр цукру
  • 1 ст.л. желатину
  • Для просочення:
  • 50 мл соку апельсина
  • 30 мл коньяку
  • Для прикраси кокосового торта:
  • 30 гр кокосової стружки
  • Трохи темного шоколаду

Спосіб приготування кокосового торта:
Бісквіт: З апельсина зняти цедру і вичавити сік.

На водяній бані підігріти суміш соку та коньяку, всипати поламаний шоколад і розмішати до густої однорідної маси.

Яйця розділити. Розм'якшене масло збити з цукром до біла, додати жовтки і ще раз гарненько збити.

Влити шоколадну масу і ретельно з'єднати з масляно - жовтковою масою.

Білки збити з ванільним цукром. Борошно просіяти з розпушувачем.

У тісто ввести 1/2 білків, акуратно розмішати лопаткою зверху вниз по колу, всипати борошняну суміш і перемішати. Вввесті в тісто білки, що залишилися.

Дно рознімної форми застелити пергаментом, боки залишити сухими. Викласти бісквітну масу, прокрутити форму по колу, рівномірно розподіляючи тісто. І випікати при 160-170 С до готовності ( ~ 25 хв).

Бісквіт остудити, вийняти з форми і розрізати на 2 коржі. Кожен корж рясно просочити. Верхній корж нарізати невеликими шматочками.

Мус: У кокосі зробити отвори і злити сік в чарку. Кокос розколоти навпіл, вийняти м'якоть і подрібнити. Вершковий сир збити з цукром до повного його розчинення, додати подрібнений кокос і перемішати.

Желатин замочити в кокосовому соку на 10 хвилин, розпустити, не доводячи до кипіння і злегка остудіть. Вершки збити. У сирно- кокосову масу додати йогурт і злегка збити. З'єднати вершки з рештою маси, акуратно перемішуючи лопаткою. У остиглий розпущений желатин додати 2 ст.л. мусу, перемішати і з'єднати з рештою мусом.

Збірка кокосового торта: Форму застелити харчовою плівкою і кулінарної стрічкою (при її наявності). На дно форми викласти просочений нижній корж . На корж викласти мус, рівномірно розподілити. У мусі втопити трохи порізаного бісквіта в довільному порядку. Прибрати кокосовий торт в холод на 3 години або до повного застигання.

Глазур: Желатин замочити в ст.л. холодної води. Змішати цукор, воду і глюкозу, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати згущене молоко і набряклий желатин. Розмішати, ввести білу шоколадну глазур і перемішати, не піднімаючи високо ложку. Перед покриттям торт прибрати в морозильник на 30 хвилин. Поставити кокосовий торт на грати і полити рясно глазур'ю, починаючи з центру. Дати глазурі стекти, надлишки знизу прибрати ножем і поставити торт ще на 1-2 години до повного застигання.

Прикрашання кокосового торта: Прикрасити боки торта кокосовою стружкою, верх розтопленим темним шоколадом. Кокосовий торт готовий.
Смачного!

Категорія: Авторські рецепти | Переглядів: 262 | Додав: Havchyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: