Головна » 2014 » Березень » 13 » Київський торт
11:11
Київський торт

Інгредієнти

білки яєчні (відстояні 12 годин)
8 шт.
цукор (в крем-150 г)
360 г
2,5 ст. ложки
2,5 ст. ложки
1 склянка
6 шт.
1 склянка
200 г
1 ч. ложка
Розраховано на 10 порцій

Одного разу кондитери забули покласти в холодильну камеру партію яєчного білка, призначеного для бісквіта. На наступний ранок начальник бісквітного цеху Костянтин Микитович Петренко за допомогою 17-річної помічниці кондитера Надії Чорногор, щоб приховати помилку колег, на свій страх і ризик переклав застиглі білкові коржі масляним кремом, посипав ванільною пудрою, прикрасив поверхню квітковим орнаментом. Так з'явився попередник торта, якому було призначено на довгі десятиліття стати візитною карткою Києва. 
Рецептура «Київського торта» з часом зазнавала змін: у 1970-х роках кондитери удосконалили процес приготування білково-горіхової суміші, потім в коржі почали додавати фундук, експериментувати з арахісом і кеш'ю. Однак ці дорогі горіхи підвищували собівартість торта, тому на фабриці повернулися до фундуку. Історія з вікіпедії!

Приготування:
Найголовніше це відстояти білки 12 годин.
Збити міксером білки, додавати цукор частинами.
Горіхи змолоти і додати до білків, разом з борошном і крохмалем.
Перемішати легенько зверху- вниз.
У форму постелити папір і вилити тісто.
Випікати у розігрітій духовці 2 години при 150 град.
Виключити духовку і залишити в ній корж.
Для крему у каструлю вилити 150 мл молока, додати цукор.
Довести суміш до кипіння.
В горнятку збити жовтки, додати 50 мл молока.
До молочної суміші додати суміш з жовтків.
Варити до закипання, постійно помішуючи.
Заварену суміш охолодити.
Масло збити міксером, поступово додавати до нього суміш. 
Я дала 50 г масла і 150 г маскарпоне.
Додати екстракт ванілі.
Коржі порізати і помастити кремом.
Смачного!
Категорія: Авторські рецепти | Переглядів: 175 | Додав: Havchyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: