11:11 Київський торт | ||||||||||||||||||||||||
![]() Інгредієнти
Одного разу кондитери забули покласти в холодильну камеру партію яєчного білка, призначеного для бісквіта. На наступний ранок начальник бісквітного цеху Костянтин Микитович Петренко за допомогою 17-річної помічниці кондитера Надії Чорногор, щоб приховати помилку колег, на свій страх і ризик переклав застиглі білкові коржі масляним кремом, посипав ванільною пудрою, прикрасив поверхню квітковим орнаментом. Так з'явився попередник торта, якому було призначено на довгі десятиліття стати візитною карткою Києва. Приготування:Найголовніше це відстояти білки 12 годин.Збити міксером білки, додавати цукор частинами. Горіхи змолоти і додати до білків, разом з борошном і крохмалем. Перемішати легенько зверху- вниз. У форму постелити папір і вилити тісто. Випікати у розігрітій духовці 2 години при 150 град. Виключити духовку і залишити в ній корж. Для крему у каструлю вилити 150 мл молока, додати цукор. Довести суміш до кипіння. В горнятку збити жовтки, додати 50 мл молока. До молочної суміші додати суміш з жовтків. Варити до закипання, постійно помішуючи. Заварену суміш охолодити. Масло збити міксером, поступово додавати до нього суміш. Я дала 50 г масла і 150 г маскарпоне. Додати екстракт ванілі. Коржі порізати і помастити кремом. Смачного! | ||||||||||||||||||||||||
|
Всього коментарів: 0 | |