Головна » 2014 » Травень » 5 » Грушеве варення з маком
15:04
Грушеве варення з маком

Інгредієнти:

1 кг. груш (почищенині і без серцевинки)
150 - 200 г цукру
1 ст. л. насіння маку
1 лимон

Груші порізати кубиками, присипати цукром і полити соком з одного лимону. Дати настоятись поки груші пустять сік і цукор майже розчиниться (це десь 1-1.5 год).
Довести груші до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Варити ще 15 - 20 хвилин.
Насіння маку обсмажити на сухій сковороді, розтовкти в ступці. Розтовчений мак всипати у варення і варити 5 - 10 хвилин до загустіння.

Можна частину варення зпюрувати блендером, а можна все залишити так. Я варила кубиками, мені так більше сподобалось.

Категорія: Консервація | Переглядів: 211 | Додав: Havchyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: